irfy-ce şeyler

02 Mayıs 2006

Ahh keşkem, keşkem...

Hey gidi hey, reklamlarımız bi alem zaten de, mevzu bahis gazetelerimiz olunca iş hepten güler misin, ağlar mısın tadında oluyo. Şimcik 2 mevzumuz var:

İlki Vatan gazetesinin bi tv reklamı. Tam hatırlamıyorum, Kuran-ı Kerim meali ve ya tefsiri veriyolarmış. Buraya kadar her şey normal eyvallah, ne güzel hizmet veriyolar. Yalnız reklamın giriş cümlesi şu şekildeydi:
"VATAN'DAN HERKESE RAMAZAN HEDİYESİ..."
Dikkatinizi çekiym bu olay geçen hafta içinde oluyor. Zaten tv'nin başında değildim o sırada sadece sesi geliyodu, bu lafı duyunca koşaraktan tv başına geçtim, "Bismillah noluyoz" diye. Yav birazcık dikkat, özen be birader tv'ye reklam veriyosun. Tamam "Ramazan'dan elimde kalanları dağıtayım bari" demiş olabilirsin, hatta "Eh bi daha masraf etmiyim şimdi" de demiş olabilirsin de. Bi defa otur bi seyret bari önce o reklamı. Keşke herkeş işini özenle yapsa..

Diğeri de bi Milliyet reklamı. Dijital bi sözlük veriyomuş da bi sürü dilde çeviri yapıyomuş vs.. İşte reklam öğesi olarak da "gerçek hayattan" olduğu varsayımıyla bi kaç vatandaşımız çıkıp "aaa bu süper bişi, alın bunu" falan tarzında konuşuyolar. Bunlardan biri de bi gencimiz. Yanında turist olduğu bariz sarışın bi hatun var ve şöyle diyor:
- Yaşasın sonunda Natali'ye aşkımı söyleyebileceğim.
Hah işte olay budur abicim. Bizim lisan öğrenmeye bakış açımız bu yani di mi Milliyet kardiş?. Yani sokaktaki adam söylese güler geçersin de, Milliyet gibi (her ne kadar hoşlaşmasam da) ülkenin önde gelen gazetelerinden birinin böyle bi yaklaşım içinde olması, ımmm ne desem, en basit ifadeyle trajikomik. "Bakın sözlük veriyoruz, alın da turistlere asılırsınız" gibi bi hitap bu yani. Ne diyim ki daha; varın siz yorumlayın fazlasını da. Keşke herkeş işini sorumluluk bilinciyle yapsa..

2 comment(s):

yazın bodrumu marmarisi düşündümde bi feci oldum :) elinde bu aletten olan binlerce kro-abaza karışımı olan vatandaşımız sahillerde turist peşinde koşuyor :D harbi komik yawww

By Blogger S.Gabriel, at 3.5.06  

güzel bi yazı olmuş .hiç böyle düşünmemiştim ...turist tavlama rehberi diye bi yan ekde verebilirlerdi :))hem komik ..ama trajikomik yanı ağır basıyo galiba

By Blogger vintage biscuit, at 5.5.06  

Post a comment

<< Home